user_mobilelogo

Wat is mantelzorg?

Je bent mantelzorger als je langdurig en onbetaald zorgt voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit je gezin, familie of omgeving. 

Nederland telt momenteel ruim 4 miljoen mantelzorgers. Een op de zes mantelzorgers geeft meer dan acht uur per week zorg over een periode langer dan drie maanden. Daarnaast zijn er veel mensen die weliswaar niet officieel als mantelzorger worden gezien maar wél de zorg voor, of de zorgen om een dierbare hebben. TN-Dem is er nadrukkelijk óók voor hen.

Meer weten? Raadpleeg de pagina Feiten en bronnen over mantelzorgen.
Binnen uw (zorg)instelling zult u regelmatig in contact komen met de naasten van uw patiënt of cliënt. De impact van de ziekte of beperking op het leven van de familie en dierbaren is vaak groot en wordt niet altijd erkend. Sinds de participatiemaatschappij een steeds groter beroep doet op de zelfredzaamheid van mensen met een beperking, zijn mantelzorgers alleen maar nog verder onder druk komen te staan.

TN-dem ondersteunt mantelzorgers en naasten bij wie de grenzen van de belastbaarheid (bijna) is bereikt. Niet met praktische hulp, maar door hen te helpen bezinnen op wat zij nodig hebben om weer veerkrachtig en energiek in het leven te staan. In de beleidingstrajecten wordt onder meer gebruik gemaakt van beweging en ontspanning, creativiteit, verdiepende gesprekken en/of gesprekken met een therapeut. Hierbij komen de volgende vragen aan bod:
  • Wie ben ik?
  • In welke situatie bevind ik mij?
  • Wat zou ik daaraan willen veranderen?
  • Hoe kan ik die verandering realiseren?
  • Wat heb ik daarbij nodig?

TN-dem is een groep bevlogen en betrokken therapeuten uit verschillende (para)medische disciplines. Zij hebben hun krachten gebundeld en een aantal programma's ontwikkeld die erop zijn gericht om de kracht en veerkracht van mantelzorgers en naasten te vergroten en uitval op het werk te voorkomen. 

De begeleidingstrajecten kunnen binnen uw instelling worden ingezet, maar u kunt de naasten van uw patiënt/cliënt ook naar TN-dem doorverwijzen. Voor non-profitinstellingen binnen de zorg hanteren wij aangepaste tarieven.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact

Wijde Geldelozepad 22
2012 EK Haarlem
06-58 74 38 51

info@tn-dem.nl
ANBI logo

Mede mogelijk gemaakt door:

roparun