user_mobilelogo
tn dem mantelzorg 01
TN-dem is een groep bevlogen en betrokken therapeuten die, elk binnen hun eigen specialisme, jarenlange ervaring hebben met het begeleiden van ernstig en langdurig zieken en hun naasten. TN-dem biedt mantelzorgers en naasten een verdiepend therapeutisch begeleidingstraject ter ondersteuning van het proces van bewustwording, zingeving en herijking.

Sleutelwoorden hierbij zijn vertrouwen, verbinding, respect en oprechte interesse.

De programma’s van TN-dem zijn gebaseerd op een holistische visie en zijn erop gericht om lichaam en geest te voeden en de zinnen te prikkelen.
De deelnemers krijgen geen kant-en-klare oplossingen aangereikt maar gaan ‘aan den lijve’ ondervinden hoe zij zich tot hun persoonlijke situatie verhouden, welke keuzemogelijkheden zij hebben en wat zij nodig hebben om hun kwaliteit van leven te verhogen.

Meer informatie
 • Beleidsplan 2019
 • Financiële jaarverslagen en oprichtingsakte opvraagbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het team van TN-dem

Het team van TN-dem

 • Lynn is al 40 jaar kinderverpleegkundige en heeft sinds 2006 samen met Marjo praktijk als integratief kindertherapeut. Daarnaast is zij verbonden aan het Adamas Inloophuis, een inloophuis voor mensen die met kanker zijn geconfronteerd.  In al deze functies ziet zij regelmatig van dichtbij hoe het verlies van een dierbare een gezin kan ontwrichten. 

  Lynn: "Mantelzorgers en naasten cijferen zichzelf vaak weg en hebben niet de tools om zich staande te houden. Mijn ervaring is dat zij, met de juiste begeleiding, hun kracht kunnen (her)vinden en weer verder kunnen. Het geeft mij enorme voldoening om hieraan een bijdrage te kunnen leveren."

  lynn.jonkman@tn-dem.nl 

 • Richard heeft jarenlang gewerkt in een wereld waarin processen en papierwerk voorop stonden en winst maken belangrijker was dan de mensen die dat moest realiseren. Toen hij een managementfunctie ging vervullen, heeft hij dan ook geen moment ongemoeid gelaten om te benadrukken dat het personeel de belangrijkste asset van een bedrijf is.

  Richard: "Binnen TN-dem zet ik mijn ervaring in voor iets dat er werkelijk toe doet: het zorgen dat mensen hun werk met plezier kunnen uitvoeren. Zo draag ik bij aan het ondersteunen van mantelzorgers en naasten die een zware taak op zich hebben genomen, al dan niet vrijwillig."

  richard.henn@tn-dem.nl 

 • Als lichaamsgerichte therapeut, psychosomatisch fysiotherapeut en haptonoom werkt Cees al vele jaren met mensen die te maken hebben met een ernstige ziekte, zoals bijvoorbeeld kanker, multiple sclerose en reuma. Toen hij zelf met kanker werd geconfronteerd, zag en voelde hij hoe moeilijk zijn naasten het hadden. Ze omringden hem met zorg en liefde maar worstelden ook met hun eigen verwerkingsproces. 

  Cees: "De sociale omgeving is van onschatbaar belang als je het over kwaliteit van leven hebt. Liefdevolle zorg voor elkaar is dé levensader die altijd weer hoop tot bloei laat komen. Ik werk lichaamsgericht, want ons lichaam kan alles zichtbaar en voelbaar maken. Verdriet en pijn maar óók energie en veerkracht."

  cees.dercksen@tn-dem.nl

 • Marjo is sinds 2006 werkzaam als integratief jongerentherapeut en heeft samen met Lynn een praktijk voor integratieve therapie. Marjo is gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren vanaf 12 jaar die, op welke manier dan ook, uit evenwicht zijn geraakt. Zij begeleidt, adviseert en informeert jongeren en hun ouders/opvoeders over thema's als opgroeien en opvoeden en met name rouwverwerking.

  Marjo: "Wanneer je mantelzorg verleent, heeft dit vaak z'n weerslag op alle facetten van je leven: de relatie tussen jou en degene voor wie je zorgt kan veranderen, maar ook je gezin, je werk en je sociale leven kunnen eronder lijden. Hoe goedbedoeld ook, de aandacht van de meeste mensen om je heen gaat toch voortdurend uit naar degene die ziek of hulpbehoevend is. De mensen van TN-dem zijn er nadrukkelijk voor jóu."

  marjo.vermeulen@tn-dem.nl

Contact

Wijde Geldelozepad 22
2012 EK Haarlem
06-58 74 38 51

info@tn-dem.nl
ANBI logo

Mede mogelijk gemaakt door:

roparun