user_mobilelogo
tn dem mantelzorg 12

Wat is mantelzorg?

Je bent mantelzorger als je langdurig en onbetaald zorgt voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit je gezin, familie of omgeving. 

Nederland telt momenteel ruim 4 miljoen mantelzorgers. Een op de zes mantelzorgers geeft meer dan acht uur per week zorg over een periode langer dan drie maanden. Daarnaast zijn er veel mensen die weliswaar niet officieel als mantelzorger worden gezien maar wél de zorg voor, of de zorgen om een dierbare hebben. TN-Dem is er nadrukkelijk óók voor hen.

Meer weten? Raadpleeg de pagina Feiten en bronnen over mantelzorgen.
Iedereen die mantelzorg verleent, is wel eens 'uit de bocht gevlogen'. Je probeert alle ballen in de lucht te houden en bent daarbij over je grenzen gegaan. En je ziet het even niet meer zitten. Of de gezondheid van degene voor wie je zorgt gaat achteruit en je merkt dat je nauwelijks tijd en ruimte hebt om het verdriet daarover te voelen. 

TN-dem ondersteunt mantelzorgers en naasten bij wie de grens van de belastbaarheid (bijna) is bereikt. Niet met praktische hulp, maar door je te helpen bezinnen op wat jij nodig hebt om weer (veer)krachtig en energiek in het leven te staan. In onze beleidingstrajecten wordt gebruik gemaakt van onder meer beweging en ontspanning, creativiteit, verdiepende gesprekken en/of gesprekken met een therapeut. Hierbij komen de volgende vragen aan bod:
  • Wie ben ik?
  • In welke situatie bevind ik mij?
  • Wat zou ik daaraan willen veranderen?
  • Hoe kan ik die verandering realiseren?
  • Wat heb ik daarbij nodig?

Als je jezelf regelmatig bovenstaande vragen stelt, neemt de kans op overbelasting drastisch af en ben je beter in staat om je dierbare te ondersteunen.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact

Wijde Geldelozepad 22
2012 EK Haarlem
06-58 74 38 51

info@tn-dem.nl
ANBI logo

Mede mogelijk gemaakt door:

roparun