user_mobilelogo

Wat is mantelzorg?

Je bent mantelzorger als je langdurig en onbetaald zorgt voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit je gezin, familie of omgeving. 

Nederland telt momenteel ruim 4 miljoen mantelzorgers. Een op de zes mantelzorgers geeft meer dan acht uur per week zorg over een periode langer dan drie maanden. Daarnaast zijn er veel mensen die weliswaar niet officieel als mantelzorger worden gezien maar wél de zorg voor, of de zorgen om een dierbare hebben. TN-Dem is er nadrukkelijk óók voor hen.

Meer weten? Raadpleeg de pagina Feiten en bronnen over mantelzorgen.
Een op de acht werknemers zorgt voor een dierbare die langdurig of ernstig ziek is. De combinatie van werk mantelzorg is zwaar en leidt vaak tot tijdelijke of structurele overbelasting. Niet alleen doordat de werknemer (te) veel ballen in de lucht moet houden, maar vooral ook als gevolg van de emotionele impact van de ziekte.

Als werkgever kunt u uw werknemers ondersteunen bij het bewaken of (her)vinden van de balans tussen werk en zorg. Uit onderzoek blijkt dat veel werknemers die mantelzorgen hierover niets aan hun collega's of leidinggevende melden. Daarom is het belangrijk dat mantelzorg in uw organisatie bespreekbaar is.
De meeste mantelzorgers willen graag blijven werken en zijn eerder geneigd hun zorgtaken aan hun werktijden aan te passen dan andersom. Natuurlijk kunt u de werknemer wijzen op de zorgverlofregeling, af en toe laten thuiswerken of flexibele werktijden aanbieden. Maar u kunt ook TN-dem inschakelen.

TN-dem ondersteunt mantelzorgers en naasten bij wie de grenzen van de belastbaarheid (bijna) is bereikt. Niet met praktische hulp, maar door hen te helpen zich te bezinnen op wat zij nodig hebben om weer veerkrachtig en energiek in het leven te staan. In de beleidingstrajecten wordt onder meer gebruik gemaakt van beweging en ontspanning, creativiteit, verdiepende gesprekken en/of gesprekken met een therapeut.

Daarnaast kan TN-dem u adviseren over preventiebeleid waarmee u langdurig verzuim kunt voorkomen.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact

Wijde Geldelozepad 22
2012 EK Haarlem
06-58 74 38 51

info@tn-dem.nl
ANBI logo

Mede mogelijk gemaakt door:

roparun